Άλλα Επεισόδια Are You Sirius? Επεισόδιο 00: Επεισόδιο Are You Sirius? Επεισόδιο 01: Ερμής Are You Sirius? Επεισόδιο 02: Αφροδίτη Are You Sirius? Επεισόδιο 03: Απόλλων Are You Sirius? Επεισόδιο 04: Εστία Are You Sirius? Επεισόδιο 05: Ποσειδώνας Are You Sirius? Επεισόδιο 06: Άρτεμις Are You Sirius? Επεισόδιο 07: Ψεκάστε!
Facebook Twitter
Are you sirius? διαδικτυακό φωτορομάντζο
Έτσι μπράβο, αυτό είναι! συνέχισε έτσι και στις φωτογραφίες παρακάτω!

Έτσι μπράβο, αυτό είναι! συνέχισε έτσι και στις φωτογραφίες παρακάτω!

E1: Ερμής - Αρ Γιου Σείριους;Ερμής
Επεισόδιο 7


Όλοι περιμένουν να σωθούν.

Από τα χρέη, τους απλήρωτους λογαριασμούς, τις απειλές κατάσχεσης, τον φόβο της απόλυσης, το φάντασμα της ανεργίας, την μοναξιά, το αδιέξοδο, τους ανεκπλήρωτους πόθους.

Περιμένοντας κάποιον άλλον να τους σώσει. Δίνοντάς τους λεφτά, δουλειά, φήμη, καριέρα, ελπίδα, έρωτα, αισιοδοξία, προοπτική, νόημα.

Κάποιοι όμως αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να σταματήσουν να περιμένουν. Να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Να ψάξουν την ευτυχία που κρύβεται πολλές φορές δίπλα μας ή μέσα μας.

Τα περιθώρια του χρόνου στένευαν απειλητικά όμως γι' αυτό χρειαζόντουσαν ένα ταρακούνημα. Μια εξωτερική βοήθεια. Ένα φαινομενικά ασήμαντο γεγονός που θα τους απελευθέρωνε από τον αδιέξοδο μικρόκοσμο τους.

Για τον Ερμή ήταν μια πέτρα. Για την Αφροδίτη μια πτώση. Για τον Απόλλωνα ένα πολύσπορο φρατζολάκι. Για την Εστία ένα σωσίβιο. Για τον Ποσειδώνα ένας φελλός. Για την Άρτεμη ένα μικρόφωνο. Για όλους ένα χτύπημα στο δόξαπατρι που τους έκανε να δούνε την ζωή με άλλη ματιά. Που τους φανέρωσε τον μικρό σούπερ ήρωα με την μπέρτα και το μαγικό ραβδάκι που έκρυβαν μέσα τους.

Ο δρόμος προς την ευτυχία όμως πάντα είναι στρωμένος με εμπόδια. Για να φανεί αν αξίζεις να την κατακτήσεις. Έτσι και εκείνοι έχουν πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσουν. Θα τα καταφέρουν; Είναι η προσωπική τους αφύπνιση αρκετή; Mπορεί ο καθένας μόνος του να σωθεί και να μας σώσει;

Μην περιμένεις. Ψάξτους γύρω σου και μέσα σου. Εκεί είναι. Κατάπτυστοι και μεγαλειώδεις.


 Μουσική φωτορομάντζουΗ Λιλίκα Μπουρτζόγλου ζούσε από την σύνταξη της άγαμης θυγατέρας. Όχι πως δεν λαχταρούσε μια ανδρική αγκαλιά αλλά ένας γάμος θα της στερούσε το εισόδημα της και το να έχει κάποιον αστεφάνωτη δεν ήταν του χαρακτήρα της. Ήταν κοπέλα με αρχές. Όταν όμως είδε το κορμί του Απόλλωνα αβοήθητο μπροστά στην πόρτα της, η δίψα για συντροφιά της θόλωσε το μυαλό.
Μας λυπήθηκε ο Θεός κυρά Ματούλα μου. Έβγαλε ήλιο σήμερα.
Λυπήθηκε φαίνεται το σκρίνιο που ετοιμαζόμουνα να βάλω στην ξυλόσομπα.
Πάντα στο πιο κρίσιμο σημείο θες να πας στο μέρος. Από την ζήλια σου το κάνεις. Κράτα τα!

Ο Κουλεϊμάν είχε στοιχειώσει το μυαλό της Λιλίκας. Όλη μέρα περίμενε το ραντεβού μαζί του. Ντυνόταν,στολιζόταν και καθόταν να τον δει. Για ένα τέτοιο πάθος θα ξεχνούσε ακόμα και την συλλογή της από σεμέν. Αλλά δεν υπάρχουν τέτοιοι άντρες στις μέρες μας!
Δεν την αντέχω αυτή την προδοσία. Κόψε μου το κεφάλι καλύτερα!
Tί να το κάνω το κεφάλι σου; Εκείνη ποθώ. Τί δεν καταλαβαίνεις Κουλέμ;

O Aπόλλωνας όσο ήταν όμηρος είχε καταλάβει την ιδιαίτερη σχέση της Λιλίκας με την τηλεόραση. Αυτό που αντίκρυζε όμως τον ξεπερνούσε. Πάντα πίστευε ότι η τηλεόραση βλάπτει σοβαρά την υγεία αλλά τέτοιες ανεπανόρθωτες βλάβες δεν είχε ξαναδεί.
Έλα λοιπόν, άλωσέ με!
Ξανθιά νεράϊδα είσαι το φαβορί μου.
Mη Κουλεϊμάν! Πες όχι στα ξενόφερτα πρότυπα!
Καταδικάζω τις δυτικές καλλονές απ'όπου και αν προέρχονται.

Η Λιλίκα ήταν αυτή που είχε κάνει την διαδραστική τηλεόραση γεγονός. Ο πόθος της τρύπησε το γυαλί και οι ξενόφερτες πεταλούδες του έρωτα πλημύρισαν το φτωχικό της. Ο Κουλεϊμάν δεν ήταν πια μια εικόνα, ήταν εκεί στην αγκαλιά της. Καλά το είδε στον καφέ το στέμα. Τώρα θα το έβλεπε και στο κρεβάτι της.
Να κλείσω τις κουρτίνες! Μην μας δουν από την γειτονιά και μας βασκάνουν!
Δεν μπορούν! Έχω κάνει μουτζούρα.

Ο Απόλλωνας δεν ήταν μόνο που έπρεπε να τρέξει προς νερού του. Έπρεπε να τρέξει για να σωθεί! Είχε έναν λαό να σώσει και κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε ήταν πολύτιμο. Τώρα που η Λιλίκα είχε μάτια μόνο για τον Σουλτάνο της καρδιάς της, θα δραπέτευε. Ήταν ένας από τους Εκλεκτούς, το κορμί του δεν ήταν για τα δόντια της.
Σας έχω φτιάξει ιμάμ μπαϊλντί, έτσι για το καλωσόρισμα!
Λευτεριά στους φυλακισμένους τηλεθεατές! (δεν κρατήθηκα... μου φύγανε!)

Η θάλασσα στην οποία είχαν καταφύγει ο Ερμής και η Αφροδίτη για να γλυτώσουν την απαγωγή, είχε φουντώσει τον έρωτα τους. Είχαν σχεδόν λησμονήσει την αποστολή τους. Εξάλλου την δική τους την είχαν πετύχει, είχαν βρει ο ένας τον άλλον. Λίγο ακόμη και θα παρασύρονταν από το πάθος τους και από τη γαλήνη του βυθού. Ο λαός και οι αγώνες φάνταζαν πολύ μακρυνά.
Αν σου έλεγα ότι δεν θέλω πια να σώσω κανέναν; Θα με πίστευες;
Έσωσες εμένα και εγώ εσένα. Δεν αρκεί;

Το πεπρωμένο όμως είχε άλλα σχέδια για τους δύο ερωτευμένους. Η Εστία δεν είχε την πολυτέλεια να αφεθεί. Έπρεπε να σώσει τον μονάκριβο της από την σουρλουλού. Και τον λαό φυσικά αλλά ο κανακάρης της είχε προτεραιότητα. Το ένστικτο της μάνας την έκανε έγκαιρα να αντιληφθεί τον κυκλώνα που απειλούσε να τους ρουφήξει. Ο Ποσειδώνας ο Κορτάκης όμως ήταν εκεί δίπλα. Mπορεί να μην κατάφερνε πια να κουμαντάρει μια γυναίκα αλλά τα στοιχεία της φύσης τα έπαιζε στα δάχτυλα.
Π φορ Πνίγομαι!
Βαστάτε, έρχομαι! Μην σκιάζεστε! Λυγάνε ωρέ τα παληκάρια;
Το τεράστιο κύμα όμως ήταν πιο γρήγορο από τον Ποσειδώνα. Το σχέδιο για την σωτηρία μας κινδύνευε να τιναχτεί στον αέρα! Οι πρωτεργάτες της Διάσωσης να γίνουν τροφή για τα ψάρια! Αλλοίμονο μας! Κλαίνε τα μπαρμπούνια και δακρύζουν τα φύκια από το δράμα μας. Γιατί αν αυτοί χαθούν, έχουμε όλοι τελειώσει.
Να εδώ πνίγομαι και ποιός θα λέει στον Κωστάγγελο να βάζει ζακέτα;
Τελικά μας ψηφίσανε για αποχώρηση;
Αν ζήσεις αρκετό καιρό καταλαβαίνεις ότι όλες οι ήττες μετατρέπονται σε νίκες. Το είπε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, το λέω κι εγώ, ο Ερμής ο Μπατσακούτσας.

Ο Άρης Θεοφύλαχτος ψυχικά τραυματισμένος είχε καταφύγει στην βοήθεια μιας γνωστής ψυχολόγου. Όλα είχαν ξεκινήσει την ώρα που το Μεγάλο Αφεντικό τον είχε διατάξει να βουτήξει στα κρύα νερά του Φαληρικού όρμου για να πιάσει τον Ερμή και την Αφροδίτη. Οι μνήμες είχαν ξυπνήσει από την εποχή που μικρός με τα μπρατσάκια και την κουλούρα στην θάλασσα, άκουγε την φωνή της μαμάς: "Έλα στα ρηχά να σε βλέπω". Τα άλλα παιδάκια βούταγαν και εκείνος εκεί που σκάει το κύμα μπουκωμένος με το αβγό να τα κοιτάει.  
Eίναι ολοφάνερο. Έχετε ταυτίσει την θάλασσα με μια τεράστια ομελέτα. Σωστά;
Δεν είναι αυτό που με πονάει. Είναι που από εκείνη την μέρα κρατάω όπλο και τρέμει το χέρι μου. Είναι που χθες καθάρισα πάλι έναν και αναρωτήθηκα μήπως ήμουν υπερβολικός.
Εεεε... Μήπως είστε αλλεργικός στο αβγό; Μήπως σας δημιουργεί παραισθήσεις;
Αυτός που έβλεπε όπλο και ερεθιζόταν, που ονειρευόταν νέους εμπνευσμένους τρόπους εκτέλεσης, τώρα να αναρωτιέται αν η βία είναι ο μοναδικός τρόπος επίλυσης! Αισθανόταν ντροπιασμένος και αποπροσανατολισμένος. Το Μεγάλο Αφεντικό όμως ζητούσε αίμα! Σαν εκπρόσωπος του λόμπυ της νορβηγικής κορώνας ήταν ανένδοτος και απαιτητικός. Ο Άρης όφειλε να υπακούσει, αλλιώς...
Νάτος πάλι! Με απειλεί πως αν δεν τους βρω, θα με ψήσει σαν αβγό μάτι! Το έχει κάνει σε κάποιους!
Mην με ακολουθήσεις. Σου υπόσχομαι ότι θα ξεχάσω ότι άκουσα.
Κυρία Ψυχολόγα που πάτε; Δεν τέλειωσε ο χρόνος μας. Είναι καινούρια μέθοδος αυτή; Πηδάμε;

Ο αφυπνισμένος Ποσειδώνας είχε δαμάσει τα κύματα, τον κυκλώνα και τους καρχαρίες. Όλα τα είχε κάνει. Μόνο κοίτασμα πετρελαίου στον βυθό δεν είχε βρει. Μάλλον βρήκε αλλά το πήγε πιο βαθιά για να μην το βρει κανείς. Ποτέ δεν του άρεσε να κολυμπάει σε πίσσα. Η τύχη των θαλασσοδαρμένων Εκλεκτών ήταν πια στα μυώδη χέρια του! Αλληλούια! 
# Μένουμε Ελλάδα -> Μένουμε στον τόπο μας -> Μένουμε στον τόπο.

Η επανάσταση που θα έφερναν στον τρόπο διαχείρισης της κρίσης ζευγάρωνε  με τον έρωτα που πλέον έβγαινε από κάθε πόρο του κορμιού τους. Η Αφροδίτη είχε σχεδόν υπνωτιστεί από τον δυναμικό και αποφασισμένο Ερμή και η Εστία στα χέρια του Ποσειδώνα έβρισκε απάγγιο και απανέμι στους καταπιεσμένους της πόθους. Ο συνδυασμός όλων αυτών ήταν εκρηκτικός! Τίποτα δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο τους και τον σκοπό τους!
Εμείς θα δώσουμε την λύση! Εμείς της γης οι κολασμένοι!
Με φτιάχνεις όταν γίνεσαι άγριος!
 Πριν προχωρήσουμε, να σου πω ότι έχω ένα παιδί.
Και εγώ λογικά έχω πολλά αλλά μην το κάνουμε θέμα.

Η Άρτεμις Χλίδογλου αναβαπτισμένη πια δεν κυνηγούσε τα λεφτά, μήτε τον Τζώννυ. Ήταν η αναζήτηση της χαράς της ζωής που την καθοδηγούσε. Όπου κοιτούσε, έβλεπε ομορφιά και αρμονία. Σε ένα χαμομήλι που μόλις άνθισε, στην μυρωδιά από κουνουπίδι από ένα ανοιχτό παράθυρο, στην λακούβα που είχε σκοντάψει. Ειδικά οι νότες του πλανόδιου μουσικού την είχαν απογειώσει.
Aυτό δεν είναι μουσική. Αυτό είναι το σάουντρακ του Παραδείσου!
Έπαιζες τόσο μαγικά και πριν την Κρίση ή τώρα το εξάσκησες;

Είχε μεθύσει από αισθήματα πληρότητας. Είχε συνειδητοποιήσει  πως τα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή δεν είναι πράγματα και δεν χρειάζονται λεφτά για να τα αποκτήσεις. Είχε αποδεσμευτεί από τα δεσμά του πλούτου και τω υλικών αγαθών. Οραματιζόταν μια άλλη ζωή και έτρεχε για να την κατακτήσει παρά τις ψηλοτάκουνες γόβες που της είχαν τσακίσει το κότσι. Ούτε τον πόνο δεν ένιωθε.
Δεν αντέχεται τόση ευτυχία! Θα σκάσω!
Ρε! Μπας και είμαι μουσικός τελικά και δεν το έχω καταλάβει;

Ξάφνου η γη σείστηκε και μιά άσπρη λάμψη τύλιξε τα πάντα! Η Άρτεμις έπεσε πάνω στους τέσσερις θαλασσοδαρμένους και ο Απόλλωνας που ακόμα έτρεχε φρενάρισε για να μην πέσει πάνω τους. Το σχέδιο προχωρούσε όπως είχε προβλεφθεί. Χαμόγελα ανακούφισης πλημμύρισαν τον Σείριο. Τα μνημόνια, η κρίση, η ανεργία, σε λίγο θα δεχόντουσαν ένα καίριο χτύπημα από τους Εκλεκτούς. Από αυτούς που κράταγαν το κλειδί της Σωτηρίας μας στα χέρια τους. Ο Ελληνικός λαός μπορούσε επιτέλους να χαμογελάσει!
Καλέ κούκλοι είμαστε! Μήπως να κάναμε συγκρότημα;
Άνθρωπε μου θα σώσουμε τον κόσμο! Τί δεν καταλαβαίνεις;
Τώρα να δει τι θα πάθει η σουρλουλού!
Τώρα που γίναμε πολλοί, μπορούμε να κάνουμε και άλλα πράγματα... με πιάνετε;
Α! Ρε μάνα που είσαι να με καμαρώσεις!
Εμείς είμαστε; Υπάρχουν κι άλλοι;
... συνεχίζεται

Επόμενο επεισόδιο Ε8: Τετάρτη 3 Απρίλη 2013.
Ψεκάστε μας!
Επεισόδιο 7    

Διαδικτυακό φωτορομάντζο, επεισόδιο 7: Ψεκάστε!
Επόμενο επεισόδιο: πρόλογος

Έχει συμπληρωθεί η ομάδα που θα μας σώσει;
Υπάρχουν και άλλοι σαν αυτούς εκεί έξω;
Μήπως είσαι ένας από αυτούς απλά δεν το ξέρεις ακόμη;
Εσύ μπορείς να σωθείς μόνος σου ή έχεις ανάγκη κάποιον μαζί σου;
Φτάνει ένας ή πρέπει να γίνετε πολλοί;

Ηθικόν Δίδαγμα: Eρωτευθείτε γιατί χανόμαστε! Ότι μπορεί ο καθένας!

 


Λιλίκα Μπουρτζόγλου

κα Ματούλα

Ερμής

Ποσειδώνας

Ψυχαναλύτρια

Άρης Θεοφύλαχτος

Μεγαλοεπιχειρηματίας

Πλανόδιος μουσικός

Credits: Πρωταγωνιστές
Σκηνοθεσία

Κείμενα-Διάλογοι

Βοηθός Παραγωγής

Κομμώσεις

Ενδυματολόγος

Ηχητική Επιμέλεια


Εν άγνοία τους έγραψαν επίσης οι παρακάτω φίλοι μας (#). Τους ευχαριστούμε!


# Μένουμε Ελλάδα -> Μένουμε στον τόπο μας -> Μένουμε στον τόπο.

 

Credits: Συντελεστές

Κινητήρας Στούντιο
Embryo Design
Kolectiva
Kolectiva
Production/Παραγωγή

Protagon Comedy Lab Sklavenitis Corfu Beer For Free Anchors Away Yacht Story Umane Athens Interview Remake Διακόσμηση
ICON Συν΄τηρηση Καυστήρα από 50€
Credits

Ε2: Αφροδίτη
Ε1: Ερμής
Ε0: Επεισόδιο
Ε5: Ποσειδώνας
Ε4: Εστία
Ε3: Απόλλωνας
Ε7: Ψεκάστε!'
Ε6: Άρτεμις
Credits

Αρ Γιου Σείριους? Teaser
QR Code for areyousirius.gr
QR Code, www.areyousirius.gr, διαδικτυακό φωτορομάντζο
Σκανάρετε το QR με το smartphone σας για να αποθηκεύσετε τη διεύθυνση.


All Rights Reserved ©2013 AreYouSirius? | Created by embryodesign